Starptautiskā seminārā pētīs iespējas apkarot krāpniecību elektronisko sakaru sektorā

Drukāt
Elektroniskie sakari

Lai rastu iespējas apkarot arvien pieaugušo krāpniecību elektronisko sakaru nozarē, 2. un 3. jūlijā Kopenhāgenā, Dānijā norisināsies Eiropas pasta un elektronisko sakaru konferences ( European Conference of Postal and Telecommunications Administrations – CEPT) rīkots seminārs. Tajā aicināti piedalīties arī ieinteresētie nozaru pārstāvji, plānots, ka semināram būs iespējams pieslēgties arī tiešsaistē. Norādām, ka tiešsaistē būs pieejama video tiešraide, tomēr iespēja līdzdarboties ar citiem semināra dalībniekiem būs ierobežota. Lai varētu piedalīties seminārā, reģistrācija ir obligāta.

Plānots, ka seminārā kā runātāji un dalībnieki piedalīsies dažādu valstu regulējošo iestāžu, elektronisko sakaru komersantu un krāpniecības apkarošanas risinājumu izstrādātāju pārstāvji, tai skaitā ITU, OFCOM, Finance Norway, BICS, Microsoft un citi.

Semināra mērķis ir izpētīt mūsdienu krāpniecisko komunikāciju, tai skaitā, kas veikta izmantojot balss, īsziņu (sms) un aplikācijās balstītus pakalpojumus. Tiks izskatītas iespējamās un jau spēkā esošās regulatīvās iejaukšanās, tehnoloģiskās metodes un starpnozaru sadarbības iespējas, kas nepieciešamas, lai mazinātu krāpniecības iespējamību elektronisko sakaru nozarē. Plānotas arī diskusijas par turpmākiem soļiem krāpniecības apkarošanā.

Krāpniecības apkarošana ir īpaši nozīmīga, jo tā kaitē uzticamai saziņai, mazinot sabiedrības uzticēšanos gan numerācijai, gan sakaru kanāliem. Attiecīgi šāda krāpniecība rada ievērojamu finansiālu un ekonomisku kaitējumu patērētājiem, uzņēmumiem un valsts iestādēm.

Vairāk informācijas par semināru un pieteikšanos atrodama CEPT tīmekļa vietnē https://www.cept.org/ecc/tools-and-services/cept-workshops/cept-workshop-on-combating-fraudulent-communications

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir CEPT dalīborganizācija, un aktīvi iesaistās starptautiski aktuālās problemātikas identificēšanā un risinājumu rašanā darba grupu ietvaros.