SPRK izsludina konsultāciju par elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojuma tarifa atlaides aprēķināšanas un piemērošanas kārtību

Print
Elektroenerģija

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izsludinājusi publisko konsultāciju ar mērķi uzzināt ieinteresēto personu viedokli par lēmuma projektu “Elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojuma tarifa atlaides aprēķināšanas un piemērošanas kārtība”.

Saskaņā ar Elektroenerģijas tirgus likuma 16. panta septīto daļu, SPRK apstiprina elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora izstrādātos kritērijus to lietotāju noteikšanai, kuriem piemērojama elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojuma tarifa atlaide, un kārtību, kādā pārvades sistēmas operators aprēķina un piemēro pārvades tarifa atlaidi.

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operators akciju sabiedrība “Augstsprieguma tīkls” ir iesniegusi SPRK apstiprināšanai sagatavoto Elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojuma tarifa atlaides aprēķināšanas un piemērošanas kārtības projektu. Tā  plānotais spēkā stāšanās laiks ir 2024.gada 1.novembris.

Ar konsultāciju dokumentu iespējams iepazīties SPRK tīmekļvietnē.

Priekšlikumus un komentārus par minēto projektu Regulators lūdz iesniegt rakstveidā, nosūtot tos uz elektroniskā pasta adresi [email protected] līdz 2024.gada 22.oktobrim.

Elektroenerģijas tirgus likums paredz, ka pārvades sistēmas operators lietotājam (izņemot sadales sistēmas operatoru), kurš ierīko jaunu pieslēgumu pie pārvades sistēmas, var piemērot pārvades tarifa atlaidi laika periodā, kas nepārsniedz piecus gadus no sistēmas pakalpojuma līguma noslēgšanas dienas vai dienas, kad šajā līgumā izdarīti grozījumi saistībā ar jaunā pieslēguma ekspluatācijas uzsākšanu. Pārvades tarifa atlaides piešķiršanas mērķis ir veicināt elektroenerģijas patēriņa palielināšanos, tādējādi ilgtermiņā atstājot pozitīvu ietekmi uz pārvades sistēmas tarifu un sniedzot ieguvumu visiem pārvades sistēmas lietotājiem.