SPRK izsludina konsultāciju par grozījumiem informācijas iesniegšanas noteikumos elektronisko sakaru nozarē

Print
Elektroniskie sakari

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izsludinājusi publisko konsultāciju ar mērķi uzzināt ieinteresēto personu viedokli par grozījumiem SPRK 2022.gada 22.septembra lēmumā Nr.1/29 “Informācijas iesniegšanas noteikumi elektronisko sakaru nozarē”, kas izstrādāti ar mērķi precizēt iesniedzamās informācijas pieprasījumos iekļautos rādītājus un samazināt to apjomu, tādā veidā mazinot administratīvo slogu elektronisko sakaru komersantiem.

Grozījumu projekts paredz, ka elektronisko sakaru komersantiem par 27% tiktu  samazināts iesniedzamās informācijas par regulējamo pakalpojumu rādītājiem apjoms, kā arī šī informācija turpmāk būs jāiesniedz vienu reizi gadā, pretēji līdzšinēji noteiktajai regularitātei – divas reizes gadā.  Grozījumu projektā arī iekļautas izmaiņas informācijas pieprasījumos par platjoslas interneta piekļuves pakalpojuma pieslēgumu skaitu un no informācijas pieprasījuma par atvērta interneta prasību ievērošanu izslēgta pieprasāmā informācija par nulles tarifa piedāvājumu īstenošanu mobilā elektronisko sakaru tīklā. Tāpat, lai sekmīgi īstenotu 2023. gadā uzsākto datu apkopošanu ģeogrāfiskam apsekojumam par platjoslas interneta piekļuves pakalpojuma pieejamību Latvijas teritorijā, ir precizēti interneta piekļuves pakalpojuma pieejamības pārklājuma noteikšanas kritēriji.

Plānoto grozījumu mērķis ir panākt, ka elektronisko sakaru komersantiem samazināsies iesniedzamās informācijas apjoms, tā atvieglojot administratīvo slogu pašiem komersantiem. Savukārt grozījumu projektā ietvertie precizējumi saistībā ar informāciju par platjoslas interneta piekļuves pakalpojuma pieejamību mobilā elektronisko sakaru tīklā veicinās ģeogrāfiskā apsekojuma rezultatīvāku nodrošināšanu.

Ar konsultāciju dokumentu iespējams iepazīties šeit www.sprk.gov.lv

Priekšlikumus un komentārus konsultāciju dokumentam var iesniegt rakstveidā, nosūtot tos uz elektroniskā pasta adresi [email protected] līdz 2024.gada 23. septembrim.